nieuws

Vlaardingen experimenteert met vuurwerkvrije zones

ROTTERDAM - Vlaardingen heeft voor de jaarwisseling twee vuurwerkvrije zones ingesteld. Op het Veerplein en het Liesveld mag tot 1 minuut voor de jaarwisseling niets worden afgestoken.
Volgens scheidend burgemeester Bruinsma zijn de zones ingesteld omdat er in Vlaardingen vorig jaar nogal wat overlast en schade was door het vuurwerk.
De vuurwerkvrije zones zijn niet met borden aangegeven. Bruinsma denkt dat de meeste Vlaardingers wel over de zones hebben gehoord. "We hebben er uitgebreid aandacht voor gevraagd in de pers, dus de mensen weten dat ze hier niet moeten zijn met vuurwerk", aldus Bruinsma.
Voorzitter Huiskens van winkeliersvereniging Stadshart Vlaardingen is blij met het vuurwerkverbod: "Het winkelend publiek hoeft nu niet rotjes en vuurpijlen te ontwijken zoals vorig jaar, toen ze op het Veerplein vuurpijlen naar elkaar aan het schieten waren. Je wilt daar niet tussen lopen."
Burgemeester Bruinsma werkt vandaag zijn laatste afspraken in Vlaardingen af. Op Oudejaarsavond is hij in Alphen aan den Rijn. Vanaf 1 januari is hij daar de nieuwe burgemeester.
De lokale GroenLinks-fracties die het meldpunt vuurwerkoverlast hebben opgezet, willen dat er tijdens de jaarwisseling meer vuurwerkvrije zones zoals in Vlaardingen komen.
Het aantal van 19 zones waarmee dit jaar wordt geëxperimenteerd, moet volgens de partij de komende jaren flink worden verhoogd.