nieuws

Diane Valkenburg: 'Teleurstelling overheerst'

ROTTERDAM - Schaatster Diane Valkenburg baalt ook een dag na het Olympisch Kwalificatietoernooi nog stevig van het mislopen van kwalificatie voor Sotsji. Valkenburg plaatste zich op geen enkele afstand voor de Olympische Spelen. "Ik wilde daar heel graag bij zijn. Dat is wel even balen. Dat is niet in een dagje weer goed."
Valkenburg zag maadag op de vijf kilometer haar laatste kans op plaatsing voor de Spelen in rook opgaan. Eerder al was het de schaatster uit Rotterdam niet gelukt zich te plaatsen op de drie kilomter en 1500 meter. Toch kijkt ze tevreden terug op de manier waarop ze in Heerenveen reed.
"Ik wist dat ik dit weekend echt heel goed moest zijn," vertelt Valkenburg. "Ik was ook best wel heel goed. Maar plaatsing zat er gewoon niet in. Die andere meiden waren zó snel. Dan ga je dus niet naar de Spelen."
Geen Spelen dus voor Valkenburg. Wel komt ze over anderhalve week in actie op het EK Allround in Hamar. Een klein troostprijsje. Valkenburg kijkt ondertussen voorzichtig vooruit naar de volgende winterspelen, over vier jaar in Zuid-Korea. "Dat is wel heel ver vooruitkijken. Ik ben dan 33. Waarom niet? Ik vind schaatsen hartstikke mooi. Er zijn nog genoeg punten om te verbeteren. Daar gaan we gewoon hard aan werken. Daar is de sport gewoon veel te mooi voor."