nieuws

Team BJI winnaar Kwiskoppen 2013

ROTTERDAM - Jeroen Oppelaar en Steven Scheer van Team BJI mogen zich Nieuwskenner 2013 noemen. In een zenuwslopende race op Radio Rijnmond namen zij het op tegen ‘K Wist ’M. Het is de derde keer op rij dat de twee teams tegenover elkaar staan in de finale van Kwiskoppen.

Spannende finaleronde

Team ‘K Wist ’M stond lang voor, maar tegen het einde kwam team BJI keihard terug en beantwoorden alle vragen goed. De deelnemers kregen vragen over nieuws uit de regio op zich afgevuurd. Maar ook vragen over nationaal- en internationaal nieuws, muziek, film en showbizz. In totaal streden elf teams dit jaar om de felbegeerde titel Nieuwskenner 2013.

Afvalrace

De finale van Kwiskoppen begon maandag. Dinsdag werd het tweede deel vanaf zes uur 's avonds live uitgezonden op Radio Rijnmond. De finale-uitzending is een ware afvalrace. Elk uur vallen er teams af, tot uiteindelijk de twee beste teams met de handen aan de knop hun krachten meten.
Jeroen Oppelaar en Steven Scheer hebben ieder een kleurentelevisie gewonnen. Omdat ze drie keer op rij Nieuwskenner zijn geworden, mogen ze de wisselbeker houden.