nieuws

Ruim 500 deelnemers Nieuwjaarsduik Rockanje

ROTTERDAM - Ruim 500 mensen hebben om 12 uur meegedaan aan de Nieuwjaarsduik in Rockanje. Dat zijn er maar liefst twee keer zoveel als vorig jaar. Anders dan andere jaren werd deze editie niet op de Eerste Slag gehouden, maar op de Tweede Slag bij beachclub View.
De sfeer was feestelijk op het strand. Iedereen die een euro inschrijfgeld betaalde mocht meedoen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Een deelneemster raakte licht onwel. Ze kreeg tijdens de duik last van duizeligheid en moest worden onderzocht door ambulancepersoneel.
IJsberen
"De luchttemperatuur is 8 graden", vertelt organisator Maarten Heijndijk van Stichting Nieuwsjaarsduik Rockanje. "Ook de temperatuur van het water is 8 graden. En dat is zeker niet koud. Het is pas koud als er ijsberen over de N57 lopen."
Deelnemer Jolanda Tolhoek is enthousiast. "Twee jaar geleden deed ik ook mee. Dat was geweldig. Toen ik het water uitkwam, wilde ik nog een keer. Ik ben nog een keer de zee ingerend. Iedereen verklaart me voor gek, maar dat kan met niet schelen. Dit is een kick."
'Geen eitje'
Op meer dan honderd andere plaatsen in het hele land waren er ook nieuwjaarsduiken. In totaal ruim 46.000 deden mee. Aan de grootste duik, om 12 uur vanaf het Scheveningse strand, deden dit jaar 10.000 mensen mee. Volgens de organisatie was het ''ondanks het milde weer geen eitje''. Het water was met 8 graden ongeveer 2 graden warmer dan de lucht, maar er stond wel een stevige wind, waardoor het buiten als 3 graden aanvoelde.