nieuws

Vlaar valt uit bij rentree, De Guzman verliest

Ron Vlaar
Ron Vlaar
ROTTERDAM - Ron Vlaar heeft woensdagmiddag zijn rentree gemaakt bij Aston Villa. Met de oud-verdediger van Feyenoord in de basis wist de ploeg uit Birmingham met 1-0 te winnen op bezoek bij Sunderland door een doelpunt van Gabriel Agbonlahor. Vlaar moest echter na zeventig minuten het veld weer ruimen met terugkerende kuitklachten.
Directe concurrent Swansea City ging onderuit. In eigen huis was het team van voormalig Feyenoord-speler Jonathan de Guzman niet opgewassen tegen Manchester City. Twee treffers van Wilfried Bony, die één keer scoorde op aangeven van De Guzman, waren niet genoeg voor de formatie van coach Michael Laudrup: 2-3. De Guzman kwam negentig minuten in actie, terwijl Dwight Tiendalli - in het verleden spelend voor Feyenoord en Sparta - op de bank bleef.
Leroy Fer is het nieuwe jaar begonnen met een domper. De middenvelder van Norwich City kreeg woensdag op bezoek bij Crystal Palace een rode kaart. In de slotfase moest Fer met zijn tweede gele kaart van het veld na een forse overtreding. Met een man minder bleef Norwich City ternauwernood overeind: 1-1. De oud-Feyenoorder incasseerde op slag van rust zijn eerste gele kaart door een tegenstander in het zestienmetergebied onderuit te duwen.
Op de ranglijst is Aston Villa de club uit Wales voorbijgegaan. Swansea staat nu dertiende met 21 punten uit twintig gespeelde wedstrijden. De achterstand op nummer elf Villa bedraagt twee punten. Norwich City bezet de vijftiende plaats met twintig punten.