nieuws

Laptop met examenwerk gestolen uit de trein

ROTTERDAM - Nathan Marcus uit Dordrecht kan weer helemaal opnieuw beginnen. Dit jaar doet hij eindexamen vwo, maar al het werk dat hij daarvoor gedaan heeft, is op oudjaarsdag gestolen.

De Dordtse scholier zat tijdens de avondspits in de trein vanuit Groningen op weg naar huis. In de drukte op Rotterdam Centraal zag hij niet dat een onbekende man zijn laptoptas meenam. Een medepassagier meldde het hem toen hij in Dordrecht de tas zocht.
"Er zat een oude laptop in", vertelt hij. "Maar ook een externe harddisk, waarop alles staat wat ik in de afgelopen jaren heb gemaakt. Mijn hele leven staat daarop!"

Toelating

Nathan wil na het vwo Muziek studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarvoor moet hij laten zien wat hij kan. Dat staat allemaal op de harddisk. "Al mijn muziekcomposities die ik de afgelopen jaren heb gemaakt staan erop. En ook al mijn filmbeelden."
Voor zijn eindexamen vwo heeft Nathan een complete documentaire gemaakt. Binnen twee weken moet hij dat werk op school inleveren.

Beloning

Een backup heeft de Dordtenaar niet. De harddisk was zijn backup. De wanhopige scholier heeft een beloning van 500 euro beloofd voor de degene die zijn harddisk bij hem terug bezorgt.