nieuws

Niet verkocht vuuwerk opgeslagen in bunker

ROTTERDAM - Na de jaarwisseling gaan we over tot de orde van de dag. Maar, dat is voor vuurwerkhandelaren wel anders. Het niet verkochte knalwerk moet weer veilig worden opgeborgen. Ook bij verkoper John Brand uit Dordrecht.
“Ik ben nog wel even bezig”, vertelt Brand met een glimlach. “We houden ongeveer achtduizend kilo over. Dat is een bewuste keuze, want we willen onze klanten tot het laatste uur vuurwerk verkopen. We kunnen trouwe klanten niet vertellen dat er pakketten zijn uitverkocht.”
Bunkers
Het vuurwerk van Brand wordt opgeslagen in vier bunkers binnen het gebouw. “Als je het droog opslaat, kan er niets gebeuren. Het is niet zoals bij levensmiddelen. Er staat geen datum op de verpakking. Vuurwerk gaat jaren mee.”
“De bunkers moeten onder meer voorzien zijn van een sprinklerinstallatie”, vervolgt Brand. “Daarnaast hebben we speciale verlichting die vonkvrij is.”
Niet op slot
De ondernemer verwacht nog deze week klaar te zijn met het opruimen. “De deuren van bunkers gaan niet op slot, want dat mag niet in verband met de veiligheid.”
Foto: Brand ruimt zijn vuurwerk op