nieuws

Roffa: sociaal drama achter harde kern

ROTTERDAM - Een ex-Feyenoordhooligan komt na drie jaar zitten weer vrij. Dan moet hij kiezen tussen twee familie's: zijn eigen gezin of zijn vrienden in de harde kern. Dat is het uitgangspunt van de film Roffa die vrijdagavond wordt uitgezonden op Nederland 2.

Jelle Leeksma tekende voor het scenario van 'Roffa'. "Wat ik interessant vind, is dat veel mensen vooroordelen hebben over de harde kern, terwijl er vaak een verhaal achter zit."
Sociaal drama
"Het is niet alleen maar het geweldadige wat je ziet op televisie op leest in de krant", vertelt Leeksma. "Het zijn mensen met een gezin en hun eigen problemen. Dat zijn zaken die naar voren komen in de film. Dus niet alleen geweld, maar vooral het sociale drama erachter."

Rechte pad

Roffa gaat volgens Leeksma over de vraag hoe het is als je na een gevangenisstraf weer vrijkomt. "Ook al wil je heel graag op het rechte pad blijven, hoe groot is de kans dat je toch weer het criminele pad op gaat? Zeker als er zo'n grote 'familie' is die je daarin opvangt, terwijl je door rest van de maatschappij met de nek wordt aangekeken."

Roffa is vrijdagavond 3 januari om 22.55 te zien op Nederland 2