nieuws

Rotterdam helpt huiseigenaren met betalingsproblemen

Te koop-bord bron Wikpedia
Te koop-bord bron Wikpedia
ROTTERDAM - Rotterdamse huiseigenaren die in financiële problemen zijn geraakt kunnen voortaan voor hulp aankloppen bij de Kredietbank van de gemeente. Die gaat dan in gesprek met de hypotheekverstrekker en zoekt naar oplossingen.
Op die manier moet worden voorkomen dat mensen hun huis kwijtraken door gedwongen verkoop. Zo'n executieverkoop drukt mensen vaak nog dieper in de problemen.

Oplopende schuld

Nu de huizenprijzen een stuk lager liggen dan enkele jaren geleden, wordt de schuld na gedwongen verkoop vaak nog veel hoger dan hij al was. Het is dus zaak om schulden aan te pakken voordat het zo ver komt.
Wethouder Marco Florijn roept Rotterdammers wel op zo snel mogelijk hulp te zoeken als ze met een betalingsachterstand zitten. De gemeente kan niks garanderen, maar de kans op succes is groter als het probleem snel wordt aangepakt.
Door de economische crisis is het aantal huiseigenaren met betalingsproblemen sterk toegenomen. Veel mensen komen zijn in de problemen gekomen doordat ze hun baan zijn kwijtgeraakt.