nieuws

Koeman: 'Jaar is pas geslaagd als we wat winnen'

ROTTERDAM - Ronald Koeman is heel duidelijk over zijn wens voor 2014. De Feyenoord-trainer wil een prijs pakken met zijn elftal:"Het jaar is pas geslaagd als we daadwerkelijk wat winnen. Daar richten wij ons op".
Koeman deed zijn uitspraken tijdens een speciaal belegde persconferentie voor het benefietduel dat Feyenoord en Excelsior zondag in de Kuip spelen. De wedstrijd staat in het teken van de strijd tegen kanker en 100 jaar Daniel den Hoed-kliniek."Het is de aftrap van een jubileum. Die ziekte hoort helaas bij het leven. Hopelijk kunnen wij gestalte geven dat er ooit echt wat tegen te doen is. Het is een duel voor een goed doel, maar er is ook een sportief belang. We willen goed aan de start van de tweede seizoenshelft verschijnen. Dat geldt voor ons, maar ook voor Excelsior", aldus Koeman.
Naast Koeman zaten ook Sander Fischer en Marinus Dijkhuizen én Graziano Pellè achter de tafel. De Italiaanse spits liet nog maar eens weten dat hij het seizoen bij Feyenoord gaat afmaken."Geen enkele twijfel" sprak Pellè duidelijk uit.
Voor Sander Fischer is het wennen dat Jon Dahl Tomasson niet langer trainer is van Excelsior. De aanvoerder van de Kralingse club vindt het jammer dat de Deen naar Roda JC is vertrokken."Maar het is een mooie kans voor hem", aldus Fischer."Laten we hopen dat de Marinus Dijkhuizen zijn voorganger snel doet vergeten"
Dijkhuizen zelf sprak nog maar eens uit hoe blij en verrast hij is dat hij nu trainer van Excelsior is."Ik zou dit weekend met mijn amateurclub VV De Meern gaan golfen op Texel. En volgende week zou ik met FC Utrecht (waar Dijkhuizen spitsentrainer was) naar Spanje vliegen. Maar ineens is alles anders", aldus Dijkhuizen.
Feyenoord-Excelsior wordt zondagmiddag om 14.30 uur in de Kuip gespeeld voor zo'n 40.000 toeschouwers. Radio Rijnmond doet liveverslag. Een uitgebreide samenvatting is zondag vanaf 17.19 uur te zien op TV Rijnmond.