nieuws

Keisse/Terpstra terug aan de leiding in Ahoy

Iljo Keisse en Niki Terpstra
Iljo Keisse en Niki Terpstra
ROTTERDAM - Het duo Iljo Keisse/Niki Terpstra (foto) heeft zaterdag weer de leiding genomen bij de Rotterdamse Zesdaagse. De titelverdedigers verloren een dag eerder de koppositie in het algemeen klassement nog aan Kenny De Ketele en Jasper De Buyst. Het Belgische koppel van RTV Rijnmond zakt naar de tweede plaats in Ahoy.
De marge tussen de twee koppels op de ranglijst is klein. Terpstra en Keisse, winnaars van de afsluitende koppelkoers op de derde dag van het wielerevenement, hebben met 204 punten slechts zeven punten meer in het bezit dan De Ketele/De Buyst. Op de derde plaats vinden Jens Mouris en Wim Stroetinga zich terug. Het koppel neemt die plek over van de Deense wielrenners Michael Mørkøv en Alex Rasmussen, die net buiten de top drie vallen.
Michel en Wesley Kreder zijn gezakt naar de dertiende plaats in het algemeen klassement. De neven uit Zevenhuizen stonden na twee dagen nog tiende in Rotterdam. Belkin-renners Theo Bos en Graeme Brown zijn gestegen naar de twaalfde plaats en dragen de rode lantaarn over aan het duo Didier Caspers/Melvin van Zijl.
In het sprinttoernooi van de 32e editie van de Rotterdamse Zesdaagse delen Teun Mulder en Jeffrey Hoogland de koppositie met twaalf punten. Mickael Bourgain en Bart Hommes volgen op de respectievelijk derde en vierde plaats. In de koppeltijdrit reden Tristan Marguet en Franco Marvulli het baanrecord van Theo Bos en Peter Schep uit de boeken: 21.258.