nieuws

Feyenoord in benefietduel nipt te sterk voor Excelsior

ROTTERDAM - Het benefietduel in de Kuip tussen Feyenoord en Excelsior is geëindigd in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. De hoogtepunten in de vrijwel volle Kuip waren schaars. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van 100 jaar Daniel den Hoed in Rotterdam. De opbrengst van het oefentreffen gaat in zijn geheel naar kankeronderzoek in het Erasmus MC.
In de eerste helft waren de mogelijkheden op één hand te tellen. Een schot van Lars Hutten werd geblokt en Jordy Clasie had twee keer van afstand weinig geluk in de afwerking. Samuel Armenteros maaide in kansrijke positie half over de bal heen en Otman Bakkal schoot vrij voor het doel hoog over.
Na rust startten beide ploegen met vrijwel een gehele nieuwe ploeg. Opnieuw was de eerste kans voor de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen, die deze week werd aangesteld als opvolger van de naar Roda JC vertrokken Jon Dahl Tomasson. Carlo de Reuver kopte in de handen van keeper Ronald Graafland. Mitchell te Vrede was aan de andere kant dichtbij de openingstreffer, maar doelman Boy de Jong ranselde zijn inzet net naast.
Halverwege de tweede helft raakte Erwin Nuytinck de lat met een boogbal van afstand. Feyenoorder Wesley Verhoek zag kort daarna zijn inzet op de paal belanden. In de slotfase kopte Lex Immers nog op het dak van het doel. Een minuut later werd het alsnog 1-0 door een mooi genomen vrije trap van Tonny Vilhena.
Feyenoord vertrekt maandag naar het Spaanse Marbella voor een trainingskamp.