Onderzoek na brand in woning Barendrecht

De politie hoopt maandag te kunnen zeggen of een brand in een hal van een huis in Barendrecht is aangestoken. Daar moesten in de nacht van zondag op maandag zes bewoners de woning aan de Julianastraat uitvluchten.

Buren ontfermden zich tijdens de brand over de ontheemde bewoners, onder wie zich vier oudere kinderen. Daarna zijn ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer wist ondertussen het vuur te blussen.

Brandmelders

"Je wordt wakker en raakt in paniek", vertelt bewoner Cees Nolen. "We hebben de kinderen wakker gemaakt en zijn naar buiten gerend. Ik ben blij dat we dit hebben overleefd. Zonder brandmelders had dit dramatisch kunnen aflopen."

Geen vijanden

De bewoner van het huis heeft geen idee wie eventueel verantwoordelijk is voor de brand. "Ik heb geen ruzie met de buren en ik heb geen vijanden", vervolgt Nolen. "We zullen nog wel een paar keer wakker schrikken vannacht."

De oorzaak van de brand was maandagochtend vroeg nog onduidelijk. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting.

Foto: MediaTV

Deel dit artikel: