nieuws

Drukte overvalt medewerkers expositie Da Vinci

ROTTERDAM - De tentoonstelling over Leonardo Da Vinci in Rotterdam trekt waarschijnlijk meer dan 100.000 bezoekers. De drukte was de afgelopen tijd zo groot dat zelfs de politie moest bijspringen. ''Wijkagenten hebben ons geholpen de rij te begeleiden.''
Een verklaring voor de lange rijen aan de Coolsingel heeft de woordvoerster van de expositie wel. ''Het zijn natuurlijk de laatste daagjes geweest. En de kerstvakantie'' , vertelt de voorlichtster. De organisatie had ingezet op 80.000 bezoekers, maar kreeg meer dan 100.000 mensen over de vloer.
Het verbaast haar niet dat de Italiaanse kunstenaar en uitvinder nog altijd populair is, maar de toestroom van publiek overtrof desondanks alle verwachtingen.

Oliebollen

Medewerkers van de expo moesten dan ook hun uiterste best doen om het wachtende bezoekers naar de zin te maken. ''Wij hebben koffie, oliebollen en regenponcho's uitgedeeld'', vertelt de woordvoerster. Ook de wijkagenten schoten te hulp. In totaal kwamen afgelopen weekeinde 5.000 mensen naar de Coolsingel.
Op de expositie waren honderden werken, toestellen en objecten uit het leven van Da Vinci te zien. Nederlanders kunnen maandag nog een kijkje nemen bij de expositie in het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. Daarna vertrekt de expo naar Denemarken.
Bron foto: Jeroen van de Beek (Twitter)