nieuws

Hardleerse taxichauffeur houdt politie R'dam bezig

taxi
taxi
ROTTERDAM - Een taxichauffeur in Rotterdam heeft tientallen ritten gemaakt zonder rijbewijs. Dat ontdekte de politie, nadat de man was aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat meldde de politie maandag.
Agenten hielden de 27-jarige man zondagochtend vroeg aan. Uit een blaastest bleek dat hij fors meer dan gedronken dan is toegestaan. De man moest daarom zijn chauffeurspas en rijbewijs inleveren. Hij had op dat moment geen passagiers in de auto.
Op het bureau bleek dat de chauffeur al eerder was opgepakt wegens rijden met een slok op. Ook toen raakte hij zijn rijbewijs kwijt. Agenten ontdekten dat de man daarop gewoon door bleef gaan met het vervoeren van klanten: hij maakte 46 ritten zonder rijbewijs.

Hardleers

Volgens de politie bleef de man hardleers. Na zijn vrijlating betrapten agenten hem zondag opnieuw achter het stuur van zijn taxi. ''Hij werd opnieuw aangehouden, nu ook voor het rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd'', liet de politie weten.
De hardleerse chauffeur zit de komende tijd vermoedelijk niet meer achter het stuur van zijn wagen. De politie heeft de taxi in beslag genomen.