nieuws

RET wil in 2014 klantvriendelijker zijn

ROTTERDAM - Vervoersmaatschappij RET komt klanten tegemoet die problemen hebben met hun OV-chipkaarten. Zij worden vanaf februari niet meer doorverwezen, beloofde directeur Pedro Peters in zijn nieuwjaarsspeech.
De RET stuurt klanten bij problemen met de chipkaart nu nog door naar de producent van de kaart, TLS. Dit bedrijf is eigendom van de RET, de NS, de HTM, het GVB en Connexxion. Vanaf februari opent de RET een speciaal loket voor OV-chipkaartzaken, waar klanten direct worden geholpen kunnen worden.
Ook mogen reizigers volgens de RET-baas uitkijken naar beter advies van zijn medewerkers. Zij krijgen tablets, zodat ze altijd op de hoogte zijn van storingen en andere problemen.
Crisis
Peters blikte in zijn speech ook terug op crisisjaar 2013. Ook de RET bleek niet immuun voor de kwakkelende economie. '' Er is minder woon-werkverkeer en ook minder vervoer van winkelend publiek'', zei de algemeen directeur over de beperkte groei.
Toch behaalde het bedrijf een winst van ongeveer 10 miljoen euro. Ook met de veiligheid zou het steeds beter gaan. Het zwartrijdpercentage daalde van 1,7% in 2012 naar 1,46% in 2013. Een laagterecord sinds de invoering van de OV-chipkaart.