nieuws

Politie houdt jongeren aan die parkeermeter opbliezen

ROTTERDAM - De politie heeft vier jongeren van 16 tot 19 jaar aangehouden die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het opblazen van een parkeerautomaat op de kruising van de Wolphaertsbocht en de Den Hertigstraat tijdens de nieuwjaarsnacht. Hierbij raakte een 14-jarige Rotterdammer zwaar gewond.
Bij het incident, waarbij waarschijnlijk illegaal vuurwerk werd gebruikt, raakten enkele scherven de slachtoffers. Een 14-jarige jongen, samen met een vriend nietsvermoedend op een afstand van bijna 40 meter stond, werd door het rondvliegende metaal aan zijn hoofd geraakt en raakte daarbij zwaar gewond. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De vriend van de jongen bleef ongedeerd.
Een 26-jarige man raakte gewond aan zijn arm en gezicht. Hij is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen en herstelt thuis. De drie hadden niets te maken met de groep die de parkeermeter opblies.
Uitgebreid onderzoek
De politie stelde een uitgebreid onderzoek in, en maakte onder meer een 3D-scan van de plaats van het incident, deed een getuigenoproep en een buurtonderzoek. Ook hoorde zij getuigen.
Mede door hun verklaringen werden drie jongeren zondag aangehouden. Eén van hen 's avonds in zijn ouderlijke woning. Een ander, zijn broer, meldde zich kort daarna bij de politie. De derde verdachte, een meisje van 16 jaar, werd eerder die zondag aangehouden. Een vierde verdachte, een 19 jarige jongeman, werd maandagmiddag voor zijn woning in Rotterdam aangehouden.
De politie verwacht dat onder deze vier ook de hoofdverdachte zit, maar stelt nog wel een nader onderzoek in naar de rol die allen hebben gespeeld bij dit incident.