nieuws

Nu Discussie: Hoe politiek actief ben jij?

De gemeenteraad van Rotterdam
De gemeenteraad van Rotterdam
ROTTERDAM - Het politieke spel gaat weer beginnen. In maart 2014 kiezen we met zijn allen ruim negenduizend raadsleden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. In zeker twintig gemeenten doen partijen niet mee omdat ze géén kandidaatraadsleden kunnen vinden.
Is politiek niet meer interessant genoeg? Is het een ver-van-ons-bed-show geworden? Of hebben we niet meer genoeg tijd om naast ons werk politiek actief te zijn?
Als gemeenteraadslid moet je raadsvergaderingen bijwonen, dossiers doorspitten, contact onderhouden met burgers en controleren of het college van burgemeester en wethouders het beleid wel goed uitvoert. En gemeenten krijgen er de komende jaren belangrijke taken bij zoals de langdurige zorg voor zieken en ouderen; hulp bij het vinden van werk en de jeugdzorg. Kunnen de nu al onderbemande fracties in kleine gemeenten dat wel aan?
Is het een baan die jíj zou ambieren? Is het een passie, een roeping? Heb jij de eigenschappen van een goede politicus? Of kan het je allemaal niets schelen..
KORTOM: Hoe politiek actief ben jij?

BEL Rijnmond Nu: 010 - 436 44 36 of chat mee op deze pagina.

En twitter deze met #RIJNMONDNU :

RIJNMONDNU TWITTERKANAAL:
Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.