nieuws

Reünie Ahoy Op Zondag groot succes

ROTTERDAM - Ongeveer 340 mensen zijn zondag af op de reünie van Ahoy Op Zondag afgekomen. De bezoekers kwamen uit alle streken van het land en zelfs vanuit België was er aanloop. Organisator Peter Bonthuis toonde zich zeer gelukkig met de opkomst: ‘Dit overtreft alle verwachtingen. Het is een fantastisch feest van herkenning.’
Onder de bezoekers op de Zesdaagse tijdens de reünie waren onder meer voormalig gangmaker Joop Zijlaard en de oud-wereldkampioenen stayeren Martin Venix en Gaby Minneboo.
Toen Ahoy in 1971 haar deuren opende lag er een vaste wielerbaan in het Sportpaleis. Die baan werd de basis voor het fenomeen Ahoy Op Zondag. Tussen 1973 en 1985 werden er wedstrijden gehouden in de wintermaanden, eerst voor junioren en amateurs, later ook voor profrenners. In korte tijd werd Ahoy op Zondag een groots evenement, waarbij er om negen uur 's ochtends gemiddeld tussen de drie- en vijfduizend bezoekers op afkwamen. Halverwege de jaren '80 kwam er een einde aan het evenement, onder meer door een tekort aan financiën.