nieuws

Inboedel Dordts Circus Royal in de verkoop

ROTTERDAM - Alle circusattributen van het Dordtse Circus Royal gaan komende zondag in de verkoop. Circusbazen Joop en Tonie Teuteberg organiseren een veiling in hun opslagruimte aan de Bankastraat. Vader en zoon moeten stoppen met het kerstcircus door de tegenvallende kaartverkoop en oude schulden.
Afgelopen maand vierde het Dordtse circus nog haar 25-jarig jubileum met een feestelijk wintercircusprogramma. Desondanks vielen de verkoopcijfers enorm tegen. Zo erg, dat het nu voorgoed afgelopen is met het kerstcircus.
Oude schulden
Tonie Teuteberg: "Ik heb geprobeerd om mijn moeders kindje voort te zetten, maar door oude schulden en door moeizame betrekkingen hier en daar is het ons niet gelukt. Aan de mensen om ons heen heeft het zeker niet gelegen. De rek is er uit, de handdoek gaat in de ring."
Mooie voorwerpen
Teuteberg hoopt dat de veiling een mooi bedrag oplevert zodat hij een deel van zijn schulden kan aflossen. Zo moet hij nog verschillende artiesten en muzikanten betalen. "Het is maar wat de gek ervoor geeft. Voor echte circusliefhebbers staan er echt hele mooie voorwerpen tussen. Het valt me uiteraard niet mee hier afstand van te doen, want er staan nog dingen bij die van mijn oma en opa waren."
Einde lange geschiedenis
Het einde van Circus Royal betekent ook het einde van de lange circusgeschiedenis van de familie Teuteberg. Wat Tonie zelf gaat doen als alle spullen de deur uit zijn weet hij niet. "Al moet ik als vuilnisman werken, maakt me niets uit.. als ik maar kan werken. Ik schaam me nergens meer voor!"