nieuws

Hoekse ouderen boos over schrappen treinkaartjes

ROTTERDAM - Ouderen in Hoek van Holland kunnen niet langer nog 12 keer per jaar kosteloos met de trein naar Rotterdam. De kaartjesregeling is per direct geschrapt en vervangen door dertig euro reistegoed op de persoonlijke OV-chipkaart van de senioren. Ouderen in Hoek van Holland vinden dat te weinig.
De lokale partij Hoekse Zaken wijst erop dat alle Rotterdamse 65-plussers recht hebben op gratis vervoer met de RET. Deze is echter niet actief in de badplaats.
Om toch te kunnen profiteren van het voordeel konden de Hoekse ouderen tot vorige week per trein naar Rotterdam. Nu de 12 kosteloze NS-treinkaartjes voor Hoekenezen zijn geschrapt is het voordeel beperkt.
Een woordvoerder van wethouder Baljeu laat weten dat het intrekken van de 12 gratis treinkaartjes de uitkomst is van de onderhandelingen met de NS: "De NS kon voor 2014 alleen treinkaartjes leveren die tot eind mei geldig zijn. De gemeente Rotterdam is van mening dat de 65-plussers uit Hoek van Holland zelf moeten kunnen kiezen wanneer ze willen reizen. Dus hebben we niet voor die optie gekozen."