nieuws

Spijkenisse deelt jeugdlintjes uit

ROTTERDAM - Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Spijkenisse heeft burgemeester Mirjam Salet voor de zesde maal de Jeugd- en Jongerenlintjes uitgereikt.
Jongeren komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een lintje. Spijkenisse wil toch haar waardering laten blijken aan kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij.
Haar afgeknipt
De 9-jarige Ilse van Wijngaarden verdiende een lintje, omdat ze, uit eigen beweging, haar lange haar heeft gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Deze stichting maakt pruiken voor kinderen die door een chemokuur geen haar meer hebben.
Vriendje gered
Ook de 10-jarige Ryan Beukema kreeg een lintje. Hij redde het leven van zijn vriendje. Tijdens het spelen viel zijn vriendje in het water, omdat hij een epileptische aanval kreeg. Zonder Ryan was zijn vriendje zeker verdronken.

De 12-jarige Giovanni Hoeksel kreeg een Jeugdlintje omdat hij zich, ondanks zijn ziekte, inzet voor andere zieke kinderen. Hij is dit jaar gevraagd om kindambassadeur van de Stichting Opkikker te worden.
Townships
Een Jongerenlintje werd uitgereikt aan de 17-jarige Lisanne Trouw vanwege haar vrijwilligerswerk in Zuid-Afrikaanse townships. De 15-jarige Larissa van Krevel kreeg een lintje omdat ze Nederlands kampioen judo onder de 18 jaar is geworden. In Berlijn werd ze derde tijdens de European Cup.

Er was Jongerenlintje voor de 17-jarige jeugdbowler Jeroen van de Heide. Hij heeft elf NK titels en twee internationale titels op zijn naam staan. Ook 18-jarige Thom Jansen kreeg een Jongerenlintje als trainer van een F-team en als materiaalverzorger bij een voetbalclub.