nieuws

Sparta promoveert naar categorie 3

ROTTERDAM - De KNVB zal Sparta bij het eerstvolgende meetmoment in de meest gezonde categorie 3 van het licentiesysteem indelen. Dat betekent dat de Kasteelclub op financieel gebied de zaak op orde heeft.
Sparta promoveert dus van categorie 2 naar 3. En dat is best opmerkelijk aangezien de jaarcijfers die zijn gepresenteerd dat niet onderstrepen. Sparta begon het boekjaar 2012/2013 met een negatieve begroting van 1,3 miljoen euro en de holding Sparta Beheer BV heeft het boekjaar 2012/2013 afgesloten met een negatief resultaat na belastingen van € 1.116.075.
Sparta heeft met name profijt gehad van het uitgeven van preferente aandelen, waarmee anderhalf miljoen euro werd opgehaald. Een deel van de schuld werd hiermee weggewerkt. Ook voor komend jaar hoopt de club via aandelen zo'n bedrag binnen te halen.
Sparta heeft voor het komende boekjaar begroot dat er een negatief reultaat van rond de 1 miljoen euro is, maar de directie ziet kansen om dat bedrag terug te brengen. De club heeft de focus met betrekking tot de liquiditeitspositie op het seizoen 2014/2015 gelegd.
De club zegt op de eigen website dan ook dat er op Eerste Divisie-niveau bewust jaarlijks een negatieve begroting wordt indiend bij de KNVB. Gedurende het seizoen is het aan de club om middels incidentele baten dit tekort om te buigen.
Op www.sparta-rotterdam.nl zijn de jaarcijfers van de Kasteelclub openbaar gemaakt en door een ieder in te kijken.