nieuws

OM: ontvoering Pool door politie klinkt als slechte film

paleis van justitie
paleis van justitie
ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen een voormalige Rotterdamse agent. De man had met een collega een Poolse zwerver ontvoerd en bedreigd.
De agenten namen de zwerver in 2009 vanuit Bleiswijk mee naar een afgelegen plaats. De Pool stond doodsangsten uit: hij kreeg een pistool tegen zijn hoofd en dacht dat hij zijn eigen graf moest graven, omdat een schep naast hem was neergelegd.
Justitie vergelijkt het verhaal met een slechte film. ''Een zwerver die steeds weer voor overlast zorgde, dat moest maar eens afgelopen zijn. De beide verdachten zouden dit probleem wel eens even oplossen. Een verhaal dat te bizar leek om waar te zijn'', liet het OM weten.
1/2 Den Haag, OM eist in hoger beroep tot 9 mnd celstraf tegen 2 R'damse ex-politieambtenaren voor wederr. vrijheidsberoving, ambtsmisbruik
— OM hoger beroep (@OM_hogerberoep)
De politiemensen hoopten de man zo te verjagen uit Bleiswijk. De politie kon niet lachen om het incident en ontsloeg de mannen. Volgens het OM dacht het slachtoffer ''dat zijn laatste uur geslagen had.''
De rechter veroordeelde één van de politiemensen vorig jaar tot 3 maanden cel. Zijn collega kreeg een werkstraf van 240 uur. Het OM vond die straffen te laag en is in hoger beroep gegaan. Tegen de collega van de hoofdverdachte eist Justitie nu 240 uur werkstraf plus 3 maanden voorwaardelijke celstraf.