nieuws

Jezus Leeft naarstig op zoek naar handtekeningen

Joop_van_Ooijen
Joop_van_Ooijen
ROTTERDAM - De Giessenburgse evangelist Joop van Ooijen wil met zijn partij Jezus Leeft in 15 tot 20 plaatsen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bevestigde Van Ooijen tegenover RTV Rijnmond. Hij heeft al kandidaten gevonden voor een aantal gemeenten, maar heeft op veel plaatsen nog handtekeningen nodig.
De evangelist is al jaren een bekend gezicht in de regio. Zo ruziede hij met de aardse autoriteiten over de tekst 'Jezus Redt' op het dak van zijn boerderij, die hij uiteindelijk kleiner moest maken. Van Ooijen kondigde vorig jaar aan te willen meedoen aan de verkiezingen.
Uit het partijprogramma blijkt dat de nieuwe christelijke partij onder meer ''on-Bijbelse praktijken op het internet'' wil verbieden. Ook is Nederland volgens Jezus Leeft beter af zonder openlijk naakt, kernenergie, Defensie en de EU.
Van Ooijen houdt zich ook bezig met lokale kwesties. Zo strijdt hij op een aantal plaatsen tegen gemeentelijke herindelingen. In Sliedrecht, Hardinxveld en Den Bosch heeft zijn partij al kandidaten, maar nog niet genoeg handtekeningen om te mogen deelnemen.
Op 3 februari moet duidelijk zijn in welke gemeenten Jezus Leeft meedoet. Van Ooijen moet op veel plaatsen nog steunbetuigingen ophalen. Daarna moet voor iedere plaats ook nog een verkiezingsprogramma worden geschreven.