nieuws

NU Discussie: Rusland, Cuba, Abu Dhabi links laten liggen

ROTTERDAM - Minister Timmermans doet te weinig z'n best om de mensenrechtensituatie op Cuba ter discussie te stellen, is de kritiek. Misschien gaat hij dat nog doen. In Nederland stellen de fatsoensmensen zich op in rijen van drie om 'er iets van te vinden'.

Zo ook de discussie rond voetbalclub Vitesse: Die zouden niet moeten gaan naar de Verenigde Arabische Emiraten, omdat ze één van hun spelers niet mee mogen nemen, omdat hij uit Israël komt.
Of de discussie rond de Olympische Winterspelen in Sotsji: Leiders uit bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland gaan NIET, ondermeer vanwege het homo-beleid in Rusland. Maar reken maar dat de handel tussen die landen onverminderd doorgaat. En Nederland? Die vierde vorig jaar nog dat 'enorm succesvolle' Vriendschapsjaar.
En wat te denken van China? Ook dáár worden mensenrechten geschonden. Maar als een land als Nederland de boel op scherp zet, kunnen we de handel met deze enorme economie wel vergeten.
Wat is wijsheid? Opkomen voor je principes en voet bij stuk houden als je het niet eens bent met het beleid van een land en boycotten maar?
Of pragmatisch zijn en zaken blijven doen met een verdacht land en proberen verbeteringen aan te brengen door stille diplomatie, van binnenuit?

BEL: 010 - 436 44 36 of discussieer mee op deze pagina.

Twitter je mening met #RIJNMONDNU :

RIJNMONDNU TWITTERKANAAL:

RIJNMONDNU VIDEOKANAAL: OFFLINE

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.