nieuws

Sparta in oefenduel niet langs Eendracht Aalst

ROTTERDAM - Sparta heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Eendracht Aalst met 0-0 gelijkgespeeld. Bij de Rotterdammers zat de vorige week aangestelde trainer Gert Kruys voor het eerst op de bank. Nourdin Boukhari maakte zijn rentree in het shirt van Sparta na een klein uur spelen.
Het duel tegen de Belgische tweedeklasser kwam moeizaam op gang. Pas halverwege het eerste bedrijf kregen de bezoekers kansen. De eerste was zelfs een levensgrote, maar de vrijstaande Johan Voskamp kopte net naast. Stef Peeters kreeg de volgende mogelijkheid, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Sparta bleef de betere ploeg en pal voor rust weigerde het de score te openen. Vier Rotterdammers hadden eenmaal voor het vijandelijke doel te veel tijd nodig.
Ook na rust was Sparta de bovenliggende partij. Pieter Langedijk had iets moois in gedachten, maar faalde, en ook Donovan Deekman kreeg de bal niet tussen de palen. Boukhari kwam vervolgens in het veld en had zomaar de 0-1 kunnen maken als Langedijk de meegelopen routinier niet over het hoofd had gezien. De ploeg van Kruys ging nadrukkelijker op zoek naar een treffer, maar Deekman kopte voorlangs. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers zelf goed weg toen invaller Tevin Kabeya de paal trof. In de slotfase zeilde een vrije trap van Boukhari net over, waardoor het 0-0 bleef in Aalst.