nieuws

Dordtse villabewoners bakkeleien over bruggetje

ROTTERDAM - Bewoners van Plan Tij, een klein villawijkje in Dordrecht, hebben onenigheid over de aanleg van een voetgangersbruggetje over het Vlij.
Vier bewoners lagen lange tijd dwars en inmiddels zijn het er al 26. De meeste bewoners willen de brug juist wel graag aangelegd zien. De tegenstanders zeggen naar de rechter te stappen om de bouw tegen te houden.
De brug was in 2008, voor de aanleg van het wijkje, al gepland en moet de wijk verbinden met het Wantijpark. De aanleg is steeds uitgesteld, maar onlangs besloot de gemeenteraad dat het nu toch echt moet gaan gebeuren.
Baden Powellaan
Het besluit wordt genomen bij de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan. Daar staat echter ook in dat in de toekomst mogelijk een tweede Plan Tij komt op de plek van de scholen aan de Noordendijk en dat dan de Baden Powellaan kan worden afgesloten.
"Als dat gebeurt, dan zullen veel mensen, die nu nog die weg gebruiken als ze naar het park gaan, door onze wijk komen en hier ook gaan parkeren. Daar is ons wijkje helemaal niet op berekend", zegt een ongeruste bewoner, die de brug aanvankelijk nog wel zag zitten.
Ontsnappingsroutes
Een buurman ziet dat nog steeds: "Ik zie het als een meerwaarde voor het wonen hier. Lekker met mijn zoontje en de hond de brug over en we staan meteen in het park". Een ander is nog resoluter: "De brug is toegezegd toen we hier kwamen wonen."
Tegenstanders komen ook met andere argumenten: "Nu kunnen inbrekers en andere figuren maar op één manier de wijk in en uit. Van mij hoeven er geen extra ontsnappingroutes te komen." "Maar van mij juist wel", zegt een ander, "als er wat loos is, wil ik snel weg."
Getijdetafelbrug
De tegenstanders van de brug zeggen uiterlijk 22 januari naar de rechter te stappen met de vraag om de bouw van de Tijpoortbrug voorlopig te verbieden. De Getijdetafelbrug, die ietsje verderop gepland is, stuit niet op weerstand.