nieuws

Karakus: 'Een 8 voor Rotterdams college'

ROTTERDAM - Een 8 als rapportcijfer. Dat geeft wethouder Karakus aan het huidige college van B en W in Rotterdam. Volgens het college staat de stad er veel beter voor dan vier jaar geleden.
Dat bleek dinsdagmiddag tijdens de eindverantwoording die B en W aan de Coolsingel hebben gepresenteerd. De Rekenkamer Rotterdam trok eind vorig jaar de harde conclusie dat slechts 21 procent van de doelen die het college zichzelf had gesteld, was gehaald. Volgens Karakus is dat veel te zwart-wit.
Stad beter geworden
"De stad is naar onze mening veel beter geworden, als je kijkt naar de tevredenheid van de bewoners. Die is gestegen. We hebben veel meer investeringen naar de stad toe kunnen halen. We hebben ondanks de crisis wel honderd bedrijven naar Rotterdam kunnen halen. Als je kijkt naar de hotelovernachtingen, het aantal bezoekers aan de binnenstad. Denk aan wat met de Meent gebeurt, denk aan het Centraal Station, de Nieuwe Binnenweg."
Werklozen minpunt
Grootste minpunt deze collegeperiode is volgens Karakus het hoge aantal werklozen in de stad. "Dat zie ik ook op straat. Wat dat betreft is de economische crisis veel hardnekkiger geweest, dan we hadden gedacht."