nieuws

Schoten tijdens nieuwjaarsreceptie Dordrecht

ROTTERDAM - Een schietende fietser heeft dinsdagavond voor commotie gezorgd bij het Stadhuis van Dordrecht. De man vuurde een aantal keer in de lucht, terwijl vlakbij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd gehouden.

Getuigen vertelden de politie dat een fietser ter hoogte van het Stadhuis een aantal keer had geschoten en vervolgens uit het zicht verdween. De politie vond ter plaatse een aantal kogelhulzen. Niemand raakte gewond.
Het geluid van de schoten viel samen met de speech van burgemeester Brok. Hij sprak net over de Eerste Wereldoorlog toen de knallen waren te horen. Daar werd door het publiek lacherig op gereageerd.
De politie liet weten dat de schoten vermoedelijk niet waren gericht tegen de nieuwjaarsreceptie, die gewoon is doorgegaan. Uit voorzorg werden wel agenten geplaatst buiten het Stadhuis.
Volgens verslaggever Thijs Blom, die aanwezig was bij de receptie, zouden er met gerichte schoten zeker slachtoffers gevallen zijn. Hij heeft een groot aantal buurtbewoners gesproken, maar niemand heeft gezien wie de schoten heeft afgevuurd. Ze hebben de knallen wel gehoord, maar dachten - net als de meeste aanwezigen bij de nieuwjaarsreceptie - aan vuurwerk.