nieuws

NU Discussie: Wel of geen uitsupporters bij de Klassieker

Klassieker-Kuip
Klassieker-Kuip
ROTTERDAM - Het is het moment van de waarheid voor supporters van Feyenoord en Ajax: op dit moment praten de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en zijn Amsterdamse collega Eberhard van der Laan over de mogelijkheid weer uitsupporters toe te laten bij de bekerwedstrijd tussen de aartsrivalen op 22 januari. Een goed idee? Of vragen om problemen?

Hopelijk is er wat geleerd van 15 februari 2009: Toen klonken uit de kelen van de Feyenoordsupporters: ''Hamas, Hamas, Joden aan het gas'' na een wedstrijd in de Amsterdam ArenA.
De Rotterdammers werden op hun beurt bekogeld met flessen.
Voor de politiek was de maat vol: de clubs moesten hun aanhang voortaan thuislaten.
Het is een langgekoesterde wens van de supportersvereniging: laat de Klassieker weer een echte Klassieker zijn!
De supporters lijken nu onverwachts alsnog een kans te krijgen zichzelf te bewijzen in de ogen van de politiek. ''Het bekerduel is een bijzondere, door loting, daar moeten wij aparte afspraken over maken met elkaar’’, zei Aboutaleb eerder. En dus mogen Amsterdammers en Rotterdammers binnenkort mogelijk laten zien dat ze vreedzaam een stadion kunnen delen.
Zie jij dat gebeuren? Een vreedzame klassieker?
Of wás jij bij die bewuste wedstrijd op die 15e februari 2009?
En wat als het opnieuw fout gaat... Dan een boycot voor het leven?

BEL met Rijnmond Nu: 010 - 436 44 36, of discussieer mee op deze pagina.

Twitter met #RIJNMONDNU :

RIJNMONDNU TWITTERKANAAL:

RIJNMONDNU VIDEOKANAAL: OFFLINE

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.