nieuws

Leoni Jansen en Eric Vaarzon Morel in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Eric Vaarzon Morel (1961) en Leoni Jansen (1955) vinden elkaar in de grote liefde voor muziek. In een zoektocht naar de oorsprong van de muziek die hen bindt, reizen ze in Santiago elkaar tegemoet. Eric neemt in het diepste zuiden van Spanje - de bakermat van de flamenco - de Zilverroute vanuit Sevilla; Leoni bewandelt de oeroude pelgrimsroute vanuit het Keltische noorden. Ze treffen elkaar uiteindelijk in Santiago de Compostela, één van de oudste bedevaartplaatsen van Europa, vóór 1492 nog gelegen aan de rand van de wereld.
Wat brengt hen samen, wie gingen hen voor en waar staan ze nu zelf, in de muziek en in hun leven? Het theaterconcert Santiago verbindt het aardse met het mystieke, reist over oude wegen, via dichters, schilders en schrijvers, langs christelijke, Moorse en heidense paden. In het Nederlands, Engels, Spaans en Keltisch gaan zijn op zoek naar de schoonheid die hen inspireert en bindt. Mooie woorden om vooral een warme en inspirerende muzikale voorstelling te duioden maar ga het vooral zelf zien en beluisteren.
In Live uit Lloyd speelt het tweetal 5 stukken uit Santiago. In de regio Rijnmond nog te zien in De Doelen in Rotterdam (8 januari) en Kunstmin in Dordrecht (1 februari).