nieuws

Patrick S. betrokken bij moord Simonshaven?

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - Het gerechtshof in Den Haag houdt donderdag een regiezitting in de hoger beroepszaak tegen Ernst L. Hij werd in 2012 veroordeeld tot 12 jaar celstraf voor het doden van zijn vrouw in een natuurgebied in Simonshaven.
De verdachte heeft altijd ontkend dat hij zijn echtgenote om het leven heeft gebracht. Volgens hem was het echtpaar aangevallen door een man die uit de bosjes kwam.
Schuilplaats
Ernst L werd in november vorig jaar vrijgelaten. Waarom dat was wilde het hof toen niet zeggen. Mogelijk hield de vrijlating verband met ontwikkelingen in de zaak rond seriemoordenaar Patrick S. De Spijkenisser is tot levenslang veroordeeld voor het doden van Farida Zargar en Nanda Kerklaan, maar zou mogelijk meer moorden op zijn geweten hebben. Patrick S. had een schuilplaats onder de grond in het natuurgebied waar de vrouw van Ernst L. werd doodgeslagen, ontdekte de politie. Het ging om een kuil in de grond.
Tijdens een zogeheten regiezitting wordt een rechtszaak nog niet inhoudelijk behandeld. Paul Verspeek van RTV Rijnmond heeft het proces gevolgd. Lees hieronder zijn tweets vanuit de rechtszaal.