EUROVISIE SONGFESTIVAL 2021

Opbouw Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy van start

Opbouw Eurovisie Songfestival in Ahoy
Opbouw Eurovisie Songfestival in Ahoy © Rijnmond
Met het openen van de deuren van een volgeladen vrachtwagen hebben songfestivalproducent Sietse Bakker en Ahoy-directeur Jolanda Jansen zondagochtend het startsein gegeven voor de opbouw van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. Sinds 06:00 uur wordt hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het liedjesfestijn in mei.
De vloer van Hal 1 van Ahoy is inmiddels bezaaid met zogeheten flight cases, waarin apparatuur zit die gebruikt gaat worden bij een van de shows. De eerste dag rijden alleen al 42 vrachtwagens af en aan. Er moeten in totaal zeshonderd hijspunten worden aangebracht in het dak; tweeduizend geautomatiseerde lampen moeten worden opgehangen en een videoscherm van 52 meter bij 12 meter moet worden opgebouwd. "Dit is het grootste evenement dat we ooit in huis hebben gehad", zegt Ahoy-directeur Jolanda Jansen.
Opbouw Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy van start
Op 8 mei staan de eerste repetities op het programma. Het opbouwen neemt een week of drie in beslag, zegt Sietse Bakker. "Maar het afbreken doen we in vier dagen. We leveren het bezemschoon op."
De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. Op 22 mei is de finale. Nederland wordt in Ahoy vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy.