nieuws

De spreeuw

spreeuwluc
spreeuwluc
ROTTERDAM - Spreeuwen en goede voornemens in Chris Natuurlijk van 11 januari.
Overal kom je spreeuwen tegen in Nederland. Nog wel. Maar als er niets gebeurt zou het wel eens zo kunnen zijn dat je spreeuwen nog maar zelden ziet. Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek hebben 2014 uitgeroepen tot Jaar van de Spreeuw. Met Luc Hoogenstein van Vogelbescherming gaat Chris Natuurlijk naar het Centraal Station in Rotterdam. Met al de verloren broodkruimels van reizigers, heeft de spreeuw het daar prima naar zijn zin.
Goede voornemens. Veel mensen nemen zich voor om dit jaar wat gezonder te gaan leven. Bijvoorbeeld door wat gezonder te gaan eten. Op 11 januari hoor je van Margriet Vonk hoe je gezonder kunt koken met behulp van haar kookboek VZL recepten, groenten in de hoofdrol.
Een beetje meer bewegen in het nieuwe jaar kan ook geen kwaad. Lekker buiten in de natuur. Bij roeivereniging Nautilus in Rotterdam, begint op 4 maart FiftyFit-roeien voor 50-plussers. Chris Natuurlijk vaart een stukje mee op de Rotte in een wherry, een bredere roeiboot waar de toekomstige cursisten les in zullen krijgen.
Wat vaker op de fiets naar het werk, ook zoiets dat veel mensen zich in het nieuwe jaar hebben voorgenomen. Chris Natuurlijk komt in de stemming bij Dirks Fietsenwerkplaats. Floor Dirks zwaait er de scepter. Ze is niet alleen fietsenmaker, maar ook mode-ontwerper. In de werkplaats aan de Roentgenstraat in de Rotterdamse wijk Feijenoord repareert zij niet alleen fietsen, maar maakt zij ook haar zelfontworpen spatlatten van eikenhout en kettingen en armbanden van restjes fietsketting.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.