nieuws

Ex-wethouder De Faria lijsttrekker van ouderenpartij

ROTTERDAM - Voormalig wethouder Rabella de Faria hoopt na tien jaar terug te keren in de Rotterdamse politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen is ze nummer 1 op de lijst van de ouderenpartij ROP.
Aanvankelijk stond ex-burgemeester De Sutter van Rozenburg op die plek. Zij trad terug nadat ze had vernomen dat er achter haar rug om werd gezocht naar een andere lijsttrekker.
De Faria was tussen 2002 en 2004 wethouder veiligheid en volksgezondheid voor Leefbaar Rotterdam. De partij zegde na twee jaar het vertrouwen in haar op. De Faria trad geëmotioneerd af. Ze werd opgevolgd door Marianne van den Anker.

Verkoop huis

Daarna brak een zwarte periode aan. De voormalig wethouder kon lange tijd geen werk meer vinden. Een uitkering werd haar geweigerd, omdat ze een koophuis bezat. Door een vordering van de Belastingdienst moest ze haar huis in Prinsenland noodgedwongen verkopen.
De Faria keert na tien jaar terug in de politiek, omdat ze vindt dat er veel meer voor ouderen moet worden gedaan. De partij richt zich op twee groepen: werkenden tussen de 50 en 65 jaar en gepensioneerden. Politiek gezien zegt ze op de linkerflank van rechts te opereren: "Ik heb altijd een sociaal hart gehad."