DICK ADVOCAAT

LEES TERUG: FC Utrecht-Feyenoord (1-2)

Feyenoord in actie tegen FC Utrecht.
Feyenoord in actie tegen FC Utrecht. © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen bij FC Utrecht. In de eerste helft maakte zowel Leroy Fer als Simon Gustafson een eigen doelpunt, waardoor het halverwege 1-1 stond. In de tweede helft maakte Steven Berghuis na een assist van invaller Luis Sinisterra, het winnende doelpunt.
In de slotfase zag trainer Dick Advocaat zijn doelman Justin Bijlow weer afhaken. Bijlow raakte geblesseerd nadat hij uit zijn doel kwam om Gyrano Kerk van scoren af te houden. Nick Marsman moest hem vervangen.

FC Utrecht - Feyenoord: 1-2 (1-1)

13' Leroy Fer (eigen doelpunt) 1-0
28' Simon Gustafson (eigen doelpunt) 1-1
57' Steven Berghuis 1-2
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Spajic, Botteghin (46' Sinisterra), Senesi, Malacia; Toornstra, Fer (Teixeira 58'), Diemers; Berghuis, Linssen
Lees hieronder ons liveblog terug.

90'+8 - AFGELOPEN: Feyenoord wint met 1-2 bij FC Utrecht

Een eigen doelpunt van Simon Gustafson en een goal van Steven Berghuis leveren drie punten op bij FC Utrecht. Leroy Fer maakte een eigen doelpunt.

90'+4 - Bijlow moet er geblesseerd af, Marsman vervangt hem

Justin Bijlow kan niet verder nadat Kerk op hem doorliep.

90' - Bijlow reageert attent op doorbraak Kerk

Gyrano Kerk leek te kunnen doorlopen, maar Bijlow komt uit zijn doel, reageert goed en heeft de bal klem. Bijlow loopt daardoor wel een blessure op.

88' - FC Utrecht speelt nu alles of niets

Utrecht gaat opportunistisch spelen en pompt veel ballen richting het doel van Justin Bijlow. Het levert tot nu toe nog niks op.

74' - Goede redding Bijlow!

Van de Streek krijgt een kans op de 2-2, maar Bijlow redt (wederom) knap.

57' - GOAL: Steven Berghuis scoort de 1-2

Luis Sinisterra zet een zijn actie aan de linkerkant goed door en geeft de bal voor op Berghuis. Hij schiet de bal met een droge knal binnen: 1-2.

46' - Eric Botteghin verlaat het veld, Luis Sinisterra komt er voor hem in

Ook Utrecht wisselt. Giovanni Troupée komt erin voor Django Warmerdam.

45' - Feyenoord rust met een 1-1 stand bij FC Utrecht

Leroy Fer en Simon Gustafson maakten de goals, maar dan namens de tegenstander. De middenvelders maakten allebei een eigen doelpunt. Daarom staat het halverwege 1-1 in Utrecht.

28' - GOAL: Simon Gustafson maakt een eigen doelpunt: 1-1

Aan de andere kant maakt een FC Utrecht-speler ook een eigen doelpunt uit een hoekschop. Oud-Feyenoorder Gustafson kopt de bal in het eigen doel.

24' - Bijlow voorkomt wederom de 2-0

Kerk betreedt het strafschopgebied en kan wederom de 2-0 maken namens de thuisploeg, maar Bijlow ligt weer in de weg.

16' - Bijna ook de 2-0, Bijlow moet reddend optreden

Gyrano Kerk kan schieten in het strafschopgebied. Bijlow redt opnieuw.

13' - GOAL: Eigen doelpunt Leroy Fer: 1-0

Middenvelder Fer schiet uit een hoekschop de bal in zijn eigen doel. 1-0 voor FC Utrecht.

7' - Linssen is er doorheen

Bryan Linssen kan op het doel van FC Utrecht af en haalt uit, maar zijn inzet gaat ruim naast.

4' - Utrecht krijgt eerste grote kans

Gyrano Kerk is er op snelheid vandoor en legt de bal af op Sander van de Streek. Hij schiet rakelings naast.

1' - De wedstrijd is door FC Utrecht in gang gezet!

De bal rolt in Stadion Galgenwaard. Kan Feyenoord een goede stap zetten richting Europees voetbal?

12:05 - Vincent Schildkamp in FC Rijnmond: 'Er is in Europa geen rechtsbuiten die de cijfers van Berghuis bij Feyenoord kan overleggen'

In FC Rijnmond ging het over Steven Berghuis, die de laatste weken goed in vorm was. Kan hij tegen FC Utrecht ook het verschil maken?

11:15 - Feyenoord met vijf verdedigers

Dick Advocaat kiest voor een 5-3-2-systeem. Spajic, Botteghin en Senesi vormen het centrum. Geertruida is rechtsback. Verder is er een basisplaats voor Diemers en zijn Berghuis en Linssen de twee aanvallers.

11:00 - Welkom op ons liveblog

Volg hier alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord!