nieuws

Excelsior komt goed terug tegen Telstar

ROTTERDAM - Excelsior heeft in een oefenwedstrijd met 4-2 gewonnen van Telstar. Op Woudestein stonden de Kralingers stonden bij rust nog met 2-0 achter.
In de tweede wedstrijd onder de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen was het vele balbezit in de eerste helft voor Excelsior, maar het ontbeerde de ploeg aan scherpte. Bij Telstar was dat niet het geval. Na vijf minuten opende Sjaak Lettinga de score vanuit de rebound, nadat Daryl van Mieghem in eerste instantie nog faalde.
De bezoekers uit Velzen verdubbelden de marge nog voor rust via Johan Kulhan, die na een lage voorzet precies op de goede plek stond om Excelsior op een ruimere achterstand te brengen. De Kralingers kwamen in de tweede helft echter sterker uit de startblokken. Met de inbreng van Utrecht-proefspeler Kevin van Kippersluis vond de thuisploeg na tien minuten de aansluitingstreffer.
Een indraaiende vrije trap van Adil Auassar belandde precies op het hoofd van Lars Veldwijk: 1-2. Het bleek het startschot voor een fraaie comeback, want na zeventig minuten was ook Jordan Botaka met het hoofd trefzeker. Telstar was rijp voor de sloop en in een tijdsbestek van twee minuten zorgde verdediger Lucas Woudenberg en opnieuw Veldwijk alsnog voor een Kralings oefenzege.