nieuws

Eerste lammetjes bij Ottolandse Schaapskooi

ROTTERDAM - De Schaapskooi in Ottoland is er vroeg bij dit jaar. De schapen van herder Huug Hagoort hebben de eerste lammetjes van het jaar op de wereld gezet. En de kleintjes maken het prima!
Vijf lammetjes lopen er nu rond, waaronder vier ooien en één ram. Maar er zijn nog veel meer kleintjes op komst. “We kunnen wel zeggen dat het circus begonnen is! Ik verwacht in totaal namelijk zo’n 300 lammetjes dit jaar! Gelukkig heb ik genoeg vrijwilligers om te helpen, want in mijn eentje zou ik handen te kort komen!”, aldus Huug Hagoort.

Bewust

Januari lijkt misschien vroeg voor lammetjes, maar de schaapsherder uit Ottoland kiest hier bewust voor. “Ik plan het zo om ervoor te zorgen dat de lammeren al wat groter en sterker zijn zodra het tijd is om naar buiten te gaan. Dat is beter voor de groei van het dier.” Over de kou hoeven we ons volgens Hagoort echt geen zorgen te maken. “Zo lang de lammetjes droog zijn en niet te erg op de tocht liggen kunnen ze er prima tegen!”
Wie bij de kleintjes op kraambezoek wil is van harte welkom in Ottoland. De schaapskooi is zeven dagen in de week geopend.