nieuws

'Puberpaal' oplossing voor alcoholverbod supermarkt?

ROTTERDAM - Het alcoholverbod voor jongeren onder de achttien, dat sinds 1 januari van kracht is, stelt supermarkteigenaren voor grote problemen. En ook ouders weten niet of ze hun kind wel mee moeten nemen tijdens de boodschappen. Is de 'Puberpaal' misschien de oplossing?
De afgelopen tijd werd in de media duidelijk dat er problemen zijn met het nieuwe alcoholbeleid. Als oplossing bedachten wij, met een grote knipoog, de Puberpaal. Een paal waaraan je je kind kan vastmaken zodat je als ouder gewoon alcohol kan kopen zonder problemen te hebben met het kopen van alcoholische dranken.
"We hebben bijvoorbeeld 16- en 17-jarige cassieres in dienst die hun leeftijdsgenoten en volwassenen met jongeren, moeten gaan vertellen dat ze geen bier of wijn mogen kopen. Dat gaat niet altijd soepel. Klanten reageren soms erg aggressief," vertelt William de Block, eigenaar van Albert Heijn De Block in Maassluis.
De Block bedenkt samen met zijn collega's hoe ze het alcoholbeleid het beste kunnen handhaven. "Misschien een speciale kassa voor klanten met drank? Wij weten het nog niet, maar de Puberpaal gaat dan ook weer te ver."