nieuws

FC Dordrecht ruim langs amateurs Ter Leede

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de tweede en laatste oefenwedstrijd in de winterstop met 5-1 gewonnen van topklasser Ter Leede. De ploeg van trainer Harry van den Ham kende een slechte start aan de Krommedijk, maar herpakte zich in het restant van de wedstrijd. Paul Gladon was tweemaal trefzeker.
De aanvaller speelde überhaupt een prima wedstrijd tegen de amateurs. Hij was ook de aangever bij de treffers van Youri Loen (1-1) en Jesse Mayele (5-1). Yoel van Nieff was verantwoordelijk voor de andere Dordtse treffer.
Ter Leede kwam verrassend op voorsprong in het GN Bouw Stadion. Steemers reageerde attent op een voorzet waar doelman Warner Hahn net niet bij kon. Na die treffer was het FC Dordrecht dat het spel dicteerde, met vijf doelpunten tot gevolg. Wilmer Kousemaker maakte na zes maanden blessureleed zijn rentree. Hij had een kwetsuur aan zijn achillespees.
Aanstaande vrijdag begint Dordrecht de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Vorige week speelde de koploper van de Jupiler League nog met 1-1 gelijk tegen Goes. Dordrecht moest het tegen Ter Leede doen zonder aanvoerder Josimar Lima. De verdediger werd vrijdag verkocht aan Al-Shaab uit de Verenigde Arabische Emiraten.
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Onyeike (45' Wormgoor), Haddad, Jongeneel (45' Kousemaker), Peersman; Fortes (78' Ket), Loen (45' Alisic), Van Nieff; Snijders (70' Mayele), Gladon, Korte.
Scoreverloop:
5' Steemers 0-1
15' Loen 1-1
55' Gladon 2-1
60' Van Nieff 3-1
75' Gladon 4-1
80' Mayele 5-1