nieuws

Hattrick Voskamp bezorgt Sparta zege tegen topklasser

ROTTERDAM - Sparta lijkt klaar voor de tweede helft van het seizoen. De Rotterdammers wonnen zaterdag met 0-4 van topklasser Excelsior Maassluis. Met name Johan Voskamp speelde een prima wedstrijd. De ervaren spits scoorde drie doelpunten in Maassluis.
Vooral in de eerste helft was Sparta veruit de betere ploeg. De mannen van trainer Gert Kruys kwamen al na acht minuten op voorsprong via Johan Voskamp. Na bijna een kwartier spelen kon Voskamp voor de tweede keer juichen nadat hij een pass van Donovan Deekman binnentikte. Vijf minuten voor rust completeerde de spits zijn hattrick door op prachtige wijze de doelman uit Maassluis te verschalken. Opnieuw was Deekman de aangever.
Na rust leken de Rotterdammers wat gas terug te nemen. Slechts Mimoun Mahi, die na een uur spelen zijn rentree mocht maken, wist nog te scoren. De middenvelder bekroonde zijn terugkeer na een lange blessure dus met een treffer. Volgende week zondag hervat Sparta de competitie met een thuiswedstrijd tegen Willem II.
Opstelling Sparta: Sinouh; Nys, Breedijk, Breuer, Slijngard; Nieuwendaal, Peeters, De Nooijer ('46 Dogan); Voskamp (70' Langedijk), Bilate (59' Mahi), Deekman.
Scoreverloop:
8' Voskamp 0-1
13' Voskamp 0-2
39' Voskamp 0-3
65' Mahi 0-4