nieuws

The New York Times: bezoek Rotterdam

De Rotterdam
De Rotterdam
ROTTERDAM - Rotterdam blijkt bijzonder in trek bij buitenlandse reisjournalisten. The New York Times heeft de stad op de tiende plaats gezet op een lijst met reistips voor 2014. Vooral de overvloed aan architectonische hoogstandjes heeft die hoge notering opgeleverd.
Eerder deze week dook Rotterdam ook al op in de top 10 van steden om het komende jaar te bezoeken van de populaire reisgidsenreeks Rough Guide. Net als de Britse reisgids, kijkt The New York Times met bewondering naar de skyline van 'Manhattan aan de Maas'.

Markthal

In het bijzonder roemt de gezaghebbende Amerikaanse krant het nieuwe Centraal Station, de Kunsthal die in februari na een renovatie heropent en de markante hoefijzervormige Markthal, die in oktober de deuren opent in het Laurenskwartier.
Op de begeleidende foto staan (net zoals bij dit artikel) de Erasmusbrug en De Rotterdam, het kolossale gebouw van Rem Koolhaas dat tegenwoordig het beeld van de Wilhelminapier domineert.
In totaal staan op de lijst van The New York Times 52 bestemmingen die volgens de krant de moeite waard zijn. Kaapstad in Zuid-Afrika staat op de eerste plaats, gevolgd door Christchurch in Nieuw-Zeeland en de noordkust van Californië.