nieuws

Mimoun Mahi: 'Sneller gegaan dan verwacht'

ROTTERDAM - Mimoun Mahi heeft zaterdag na ruim vier maanden zijn rentree gemaakt bij Sparta. De aanvaller liep in augustus jl. een knieblessure op tijdens een duel met de beloften. In de oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis speelde Mahi een half uur mee in de ploeg van trainer Gert Kruys. Daarin was hij bovendien nog trefzeker voor Sparta.
'Dit voelt als een bevrijding. Na viereneenhalve maand is dit een lekkere zaterdagmiddag. Ik vond het nog best lekker gaan. Je pakt zelfs nog een doelpuntje mee, dus dat is meer dan prima,' laat Mahi na afloop van het duel weten aan RTV Rijnmond. 'Het is allemaal veel sneller gegaan dan verwacht, want eigenlijk zou ik vier tot zes maanden zijn uitgeschakeld.'
De kwetsuur kwam voor de jeugdinternational op een bijzonder vervelend moment. 'Ik zat dicht tegen een basisplaats aan, dus het was best moeilijk. Als je zo'n klap krijgt is het ook moeilijk om er weer bovenop te komen, maar op een gegeven moment zet je er een punt achter en ga je vol voor je revalidatie. Gelukkig is het goed gekomen. Ik denk nu niet meer aan mijn blessure. Het is nu vol gas geven en zorgen dat ik fit word,' aldus de Spartaan.
Sparta won de vriendschappelijke wedstrijd op bezoek bij Excelsior Maassluis met 4-0. Johan Voskamp had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de ruime zege van de Rotterdammers.