nieuws

Koeman na afloop: 'We waren veel te lief'

ROTTERDAM - Feyenoord-trainer Ronald Koeman was na de oefenwedstrijd tegen FC Basel niet ontevreden over zijn ploeg. De oefenmeester zag de Rotterdammers weliswaar met 1-0 onderuit gaan tijdens de afsluiting van het trainingskamp in Marbella, maar daar hechtte Koeman na afloop van het duel met de Zwitsers weinig waarde aan.
'Ik heb een aantal goede dingen gezien. Ondanks de nederlaag waren we een uur lang zeker niet de mindere,' concludeert Koeman tegenover RTV Rijnmond. 'Uiteindelijk krijg je toch simpel een goal tegen, terwijl ze voor de rest weinig konden creëren. Ik vond dat het qua veldspel op zich goed was, maar de laatste voorzet was te vaak onnauwkeurig. Bovendien waren we ongelukkig met twee ballen die van de lijn werden gehaald, dus ik ben niet ontevreden.'
Volgens de coach gaf de breedte van de selectie uiteindelijk de doorslag. 'In het laatste half uur zie je het verschil tussen onze bank en hun bank. Dan zie je dat zo'n ploeg niet voor niets Champions League speelt. Ze hebben een hele grote groep voor dat niveau en ze speelden ook om te winnen. Je zag overtredingen die in Nederland rood opleveren, maar wij waren alsnog veel te lief. Dat is een goede les voor ons waarvan wij kunnen leren hoe je op dit niveau een wedstrijd bespeelt. Daar heb je wel tijd voor nodig,' vervolgt de oud-international.
'Je moet ook reëel zijn. Twee jongens van de A1 (Rick Dekker en Rodny Lopes Cabral, red.) doen mee en een aantal andere jongens had vandaag ook moeite, terwijl ze op andere momenten wel laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Als je dat bij elkaar zet, dan kom je tekort. Dat vind ik ook vrij normaal, maar ik vind absoluut dat dit een goede week is geweest. Het is altijd moeilijk om te zeggen of je er klaar voor bent, want als het echt om de punten gaat is het altijd anders. Maar mijn gevoel voor de herstart is goed,' aldus Koeman.