nieuws

Pot weg bij Xerxes: 'Onrust binnen de groep'

Cor Pot
Cor Pot
ROTTERDAM - Cor Pot zat zaterdagmiddag tijdens het oefenduel met Sportlust '46 (3-0 verlies) voor het laatst op de bank bij XerxesDZB. De interim-trainer, die in oktober jl. het roer overnam van de ontslagen Jasper de Muijnck, heeft de clubleiding laten weten geen heil te zien in een langer verblijf bij de Rotterdamse zaterdaghoofdklasser.
'Ik merkte dat er meer onrust kwam binnen de spelersgroep. Je ziet dat amateurclubs als Barendrecht en ASWH al bezig zijn met de selectie voor het nieuwe seizoen, maar hier gebeurt dat niet. Er wordt vanuit de club weinig gepraat met spelers. Daar hoef ik geen onderdeel meer van uit te maken, al wil ik niet zeggen dat ik niet meer op één lijn zat met het bestuur,' zegt Pot.
De oefenmeester vond het sowieso het juiste moment om te stoppen bij de club uit Rotterdam-Zevenkamp. 'Ik heb het ruim drie maanden gedaan en dat is eigenlijk al langer dan verwacht. Morgen ga ik lekker op vakantie,' vervolgt de voormalig bondscoach van Jong Oranje. 'Ik deed het natuurlijk voor mijn beide zoons die hier spelen, maar ook omdat ik Xerxes gewoon een mooie club vind. Ik heb het naar mijn zin gehad en zal ook gewoon nog blijven komen kijken.'
Volgens voorzitter Robert Anker presenteert XerxesDZB mogelijk zondag al een opvolger voor Pot. Hij wil echter nog niet zeggen wie in de tweede seizoenshelft van de competitie met de scepter zal zwaaien op Sportpark Faas Wilkes.