nieuws

Mariniers roeien geld bijeen voor ziek kind oud-collega

ROTTERDAM - Een groep van zo’n 50 mariniers en oud-mariniers hebben zaterdag een halve marathon geroeid over de Nieuwe Maas om geld in te zamelen voor een ziek kind van een oud-collega. Het is een onderdeel van de voorbereidingen voor een monstertocht die ze volgend jaar gaan maken.
Onder de naam Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) willen de mariniers in september 2015 de Noordzee over roeien naar Engeland. Een tocht van 350 kilometer, die niet alleen bedoeld is om het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers te herdenken, maar ook om geld in te zamelen om mariniers te ondersteunen.
Zaterdag roeiden ze alvast een halve marathon om geld in te zamelen voor hun oud-collega Rutger Baas, wiens zoontje Twan een ongeneeslijke ziekte heeft. Ze willen met de drieduizend euro die het roeien opbrengt het gezin een mooie vakantie bezorgen en geld doneren voor onderzoek naar de zeldzame ziekte.
Het startschot van de roeitocht werd vlakbij het Mariniersmuseum zaterdagochtend gegeven door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Dit gebeurde nadat hij de nieuwe geus (vlag) van de DMRC officieel had overhandigd.