nieuws

'Dak op de Kuip is serieuze optie'

ROTTERDAM - Er wordt serieus onderzocht of er een dak moet komen op de huidige Kuip of bij een mogelijke nieuwbouw. Dat hebben de drie verkenners gezegd, die namens Feyenoord en de gemeente aan het onderzoeken zijn welk plan het beste is voor Feyenoord.
De drie verkenners, Hans Vervat, Wim van Sluis en Jos van der Vegt zullen geregeld via een persconferentie hun bevindingen naar buiten brengen en maandag was de eerste keer dat zij in het openbaar uitleg gaven.
Economische levensduur
"Er moet hoe dan ook een multifunctioneel stadion komen, want de huidige Kuip nadert het einde van zijn economische levensduur. Een dak boven een stadion is een van de zaken die wij gaan onderzoeken, want er moeten ook concerten en andere evenementen kunnen worden gehuisvest", aldus de verkenners.
Het drietal hoopt eind april met een aanbeveling te komen richting Feyenoord en de gemeente. 'Het zal een zwaarwegend advies zijn, maar geen definitief besluit', benadrukken de verkenners.
Garantstelling
Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt hebben inmiddels al 10 plannen onder ogen gezien en negen van die tien gaan over renovatie of nieuwbouw op de huidige locatie. Daarover wilde het drietal over kwijt dat elk plan goed bekeken zal worden, maar dat een plan met een hoge garantstelling van de gemeente kansloos is.
Bij het plan dat in juli 2013 uiteindelijk niet doorging werd er om een garantstelling van de gemeente van 165 miljoen euro gevraagd, maar daar willen de verkenners bij de huidige plannen niet aan beginnen. Eind januari sluit de termijn dat er plannen kunnen worden ingediend.
Het drietal benadrukt dat zij alles zullen onderzoeken dat het beste is in het belang van Feyenoord. 'Mocht het verbouwing worden van de huidige Kuip dan mag het eerste elftal van Feyenoord daar geen hinder van ondervinden', aldus een van de verkenners.
Een ander belangrijk aspect voor de verkenners is dat de zitplaatsen op ooghoogte voor de fanatieke supporters behouden blijven. 'Dat zorgt voor de unieke sfeer in de Kuip', aldus Wim van Sluis.