nieuws

Een bio-logisch begin van het jaar

ROTTERDAM - Wie het voornemen heeft in 2014 voornamelijk biologisch te eten, kon maandagochtend in de Groene Passage in Rotterdam een ‘biologisch’ contract laten ondertekenen door oud-profvoetballer Giovanni van Bronckhorst.
Van Bronckhorst start hiermee de campagne 'Start 2014 Bio-Logisch' om het eten van meer biologische groenten, aardappelen en fruit te promoten. Kinderen en volwassenen die willen starten met biologisch eten, kunnen dit goede voornemen vastleggen in een biologische contract, dat maandag dus werd opgeleukt door een handtekening van de oud-voetballer.
De actie is een samenwerking tussen de Giovanni van Bronckhorst Foundation en Bionext. Bionext was eerder initiatiefnemer van campagnes zoals Adopteer een Kip, Adopteer een Appelboom en Lekker naar de Boer.
De Giovanni van Bronckhorst Foundation helpt basisschoolleerlingen die moeite hebben met rekenen en taal door met de kinderen te sporten en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling: "Daar horen lessen over het belang van bewegen en gezond eten zeker bij," aldus van Bronckhorst.
De campagne loopt van 2 t/m 19 januari en wie zeven biologische produkten koopt met de voor de actie ontworpen sticker erop en de volle spaarkaart voor 1 februari 2014 inzendt, maakt kans op mooie prijzen. Bovendien geeft de biologische sector voor elke ingezonden volle spaarkaart tien stuks verse biologische groenten, fruit of aardappelen aan de kinderen van de Giovanni van Bronckhorst foundation.