nieuws

Feyenoorders poseren met gestolen cup

ROTTERDAM - De jeugdcup van voetbalvereniging DCV uit Krimpen aan den IJssel werd november vorig jaar gestolen. Sindsdien verschijnen er bijzondere foto’s met de trofee op internet. Onder meer Johan Cruyff en Ronald Koeman pronkten al met de bokaal.
Voorzitter Siemen de Wilde van DCV houdt vol dat het om een serieuze kidnapping gaat. Maar het bijgevoegd eisenpakket van de vermeende ontvoerders doet anders vermoeden. Zo wordt geëist dat de kachel van de kantine niet lager mag dan 15 graden. Ook willen de ‘kidnappers’ dat er op maandag geen Voetbal International meer wordt uitgezonden in de kantine.
De verdwijning toont overeenkomsten met acties van het zogenaamde Tuinkabouterbevrijdingsfront. Dat liet in het jaar 2000 tuinkabouters in Spijkenisse verdwijnen. Vervolgens doken de beelden overal ter wereld op.
Voetbalclub DCV blijft beweren dat er sprake is van een echte ontvoering van hun beker. Maar de club heeft nog wel een wens: een foto van hun cup in handen van Feyenoord-spits Graziano Pellè.
Foto: Meedere bekende sporters pronken met de beker